Waar kunnen we PDLC smart glass vinden?

U vindt PDLC-glas in commerciële en residentiële slimme ramen, consumentenelektronica en vitrines voor de detailhandel en musea, maar ook in de gezondheidszorg, de horeca en het transport.

?

Waarom heeft PDLC een polymeer nodig?

Het polymeer zorgt ervoor dat de vloeibare kristallen in een film kunnen worden ingebed, die vervolgens tussen panelen van glas of plastic kan worden geplaatst. Het polymeer heeft constante optische eigenschappen die niet variëren over de structuur, en wordt daarom als isotroop beschouwd. Daarentegen is het vloeibare kristal zelf anisotroop, omdat de optische kenmerken niet constant zijn over de structuur, maar eerder kunnen variëren onder toepassing van een elektrisch veld.

>>>

?

Hoe maak je de busbars voor slimme film?

Hoe maak je de busbars voor slimme film?
Gereedschap: Stofvrije doek, Vierkante weerstandsmeter, Meetlint, Alcohol, Soldeer, Schaar, Filmsplitser, Koperfolie, Tape, Borstel, Zilverpasta, Markeerstift, Zuigmond, Elektrische soldeerbout, Heteluchtpistool, Pinnen, Tangen
Stap 1: filmvoorbereiding. Leg de slimme film op de glazen tafel.
Stap 2: Markeer de positie van de rail. Meet en markeer de positie van de rail volgens de tekeningen aan de kant van de rail die moet worden geïnstalleerd. De afstand tussen de twee rails is 5-10 cm en elke rail moet zo lang mogelijk zijn.
Stap 3: Snijd de bovenste laag PET af. Lijn de rand van de slimme film uit met het glas, begin aan het ene uiteinde met de filmsplitser en snijd de bovenste laag PET naar de gemarkeerde positie.
Stap 4: Veeg vloeibaar kristal af. Gebruik een stofvrije doek gedrenkt in alcohol om de vloeibare kristallen af te vegen die zichtbaar zijn nadat u het PET hebt afgesneden.
Opmerking: veeg voorzichtig af, niet alleen om alle vloeibare kristallen te verwijderen, maar ook om de geleidende ITO niet te beschadigen.
Stap 5: Controleer de ITO-weerstand. Gebruik de vierkante weerstandsmeter om ten minste 3 verschillende punten te selecteren om de ITO te meten na het afvegen, en de waarde moet lager zijn dan 250 ohm, anders kan de ITO beschadigd raken en werkt de slimme film mogelijk niet goed.
Stap 6: plakband aanbrengen. Plak de tape op een afstand van 5-6 mm van de rand van de film om het vloeibare kristal tussen de onderste laag ITO en de bovenste laag PET te bedekken, om te voorkomen dat de zilverpasta deze opening aanbrengt en kortsluiting veroorzaakt .
Stap 7: Breng zilverpasta gelijkmatig aan op de gereinigde ITO.
Stap 8: Droog de zilverpasta met het warmtepistool. De verwarmingstemperatuur is ongeveer 70-100 ℃.
Stap 9: Scheur de tape af die na het verwarmen is geplakt.
Stap 10: Breng de koperfolie voorzichtig aan op de gedroogde zilverpasta.
Stap 11: Knip het overtollige deel van de koperfolie af. Om te voorkomen dat de randen omhoog komen, worden de scherpe hoeken van zowel de koperfolie als de slimme film afgesneden.
Stap 12: Draai de slimme film om en maak een andere busbar volgens de vorige stappen.
Stap 13: Pinnen: gebruik een tang om de pin in de verbindende koperfolie en slimme film te duwen om ervoor te zorgen dat de koperfolie bij slimme film blijft. Minstens 2 pinnen voor elke busbar.
Stap 14: soldeer de snoeren: gebruik een soldeerbout om snoeren van de juiste lengte op de pin te solderen.
Stap 15: Power-on-test: 1. Continue power-on, power-off-cyclus 10 keer; 2. Continu inschakelen gedurende 20 minuten. Controleer na de test of er een defect is, zoals oververhitting en zwarte vlekken.
Stap 16: Rol de slimme film op voor transport of opslag.
Als u meer informatie wilt, kunt u terecht op globalsmartglass.com.
https://globalsmartglass.com:Schakel het slimme glas over,schakel over naar een nieuwe wereld.

>>>

?

Kan smart glass/film op afstand worden geactiveerd?

Ja, smart glass/film kan op afstand worden geactiveerd. Transformator kan naar wens worden geïntegreerd met verschillende bedieningselementen: afstandsbediening, wandschakelaarbediening, dimmerbediening, wifi-app-bediening, enz.

>>>

?

Waarom wordt PDLC als slim beschouwd?

De slimheid van PDLC's is het resultaat van het vermogen om de transparantie te veranderen (technisch de transmissie genoemd) wanneer er een elektrische stimulus op wordt toegepast. Dit is normaal gesproken door middel van een wisselspanning, die een elektrisch wisselend veld over het PDLC-materiaal uitoefent. Toch is de PDLC slechts zo slim als het besturingssysteem dat de verandering stimuleert, dat kan worden aangedreven door een drukknopschakelaar , een lichtsensor of een gebouwautomatiseringssysteem.

>>>

?

Kan smart glass/film als beeldscherm worden gebruikt?

Ja, smart glass/film is een achterprojectorscherm met brede kijkhoeken. Zelfs vanaf de zijkant kan men genieten van heldere, mooie beelden en ook op heldere locaties met hoogfunctionele projectoren.

>>>

?

In welke vormfactoren is PDLC-glas verkrijgbaar?

Schakelbaar gehard glas
Schakelbaar gelaagd glas
Schakelbaar dubbel glas
Schakelbaar glasfolie

>>>

Stuur ons uw bericht


Please leave your message here, we or our local dealer will contact you soon!Uw contactpersoon

Verkoopafdeling: