Geleidt PDLC smart glass elektriciteit?

Nee, de interne PDLC-laag is van plastic en geleidt geen elektriciteit, aangezien deze elektrisch geïsoleerd is. Het gedraagt ​​​​zich eerder als een condensator, waarbij het aangelegde signaal wisselt tussen positieve en negatieve spanningen op de platen van de condensator, waardoor een wisselend elektrisch veld door het PDLC-diëlektricum ontstaat, wat de vloeibare kristallen uitlijnt met de frequentie van het signaal ( normaal 50 Hz of 60 Hz).

?

Wat is het stroomverbruik van smart glass/film?

Slim glas/film verbruikt minder dan 5W/m².

>>>

?

Zijn PDLC's alleen beschikbaar als kunstmatige materialen?

Helemaal niet; veelvoorkomende voorbeelden van natuurlijke voorkomen van vloeibare kristallen zijn eiwitten, zepen, wasmiddelen en zelfs sommige soorten klei.

>>>

?

In welke sectoren wordt PDLC-glas gebruikt?

Transport
Architectonisch (residentieel en commercieel)
Interieurontwerp
Reclame voor de detailhandel
Gezondheidszorg (dwz ziekenhuizen en klinieken, aangezien het slimme PDLC-glas onhygiënische gordijnen en jaloezieën kan vervangen die vaak microben en ziektekiemen bevatten, en dit verbetert ook de luchtkwaliteit)
Bankieren, dankzij de privacy die wordt geboden aan geldautomaten en als interne scheidingswanden
Gastvrijheid, met name badkamers, omdat meer natuurlijk licht binnen kan dringen in ruimtes zonder ramen naar de buitenwereld.

>>>

?

Kan smart glass/film als beeldscherm worden gebruikt?

Ja, smart glass/film is een achterprojectorscherm met brede kijkhoeken. Zelfs vanaf de zijkant kan men genieten van heldere, mooie beelden en ook op heldere locaties met hoogfunctionele projectoren.

>>>

?

Zijn de enige toestanden van PDLC gewoon AAN en UIT?

Nee, de transmissie (transparantieniveau) van de PDLC kan worden gevarieerd van 0% in de UIT-status tot elke gewenste waarde totdat u de maximale transmissie bereikt (normaal 70% of 80%). Dit wordt gedaan door eenvoudig de spanning te wijzigen van 0 VAC tot 70 VAC, wat doorgaans de maximaal aanbevolen spanning is. Dit kan elektrisch met een variabele scheidingstransformator, of elektronisch met een geschakelde slimme glasdimmer.

>>>

?

In welke vormfactoren is PDLC-glas verkrijgbaar?

Schakelbaar gehard glas
Schakelbaar gelaagd glas
Schakelbaar dubbel glas
Schakelbaar glasfolie

>>>

Stuur ons uw bericht


Please leave your message here, we or our local dealer will contact you soon!Uw contactpersoon

Verkoopafdeling: